Te átkozott Facebook

2012.06.27. 22:46

Üdv újra olvasók!

Nagyon belelendültem az írásba úgy érzem, de ezzel nincs is semmi baj, addig a pontig, amíg a közlések nem hülyeségekről szólnak. Én általában szeretem az értelmes dolgokat, persze velem is lehet hülyülni, ez nem is kérdés. Sok marhaságba benne vagyok, de a józan ész mindig megmarad, akármennyit is iszom.
Nos, ami már egy ideje dühít, egy szóval: FACEBOOK, persze nem a megléte, hanem az dühít, hogy mivé vált ez a "jó" közösségi portál. Eleinte amikor megcsinálták nyilván az volt a cél, hogy az emberek tudjanak közvetlenül beszélgetni chat-en az ismerőseikkel, vagy épp megtalálni a rég "eltűnt barátokat". Ez a mai napig megvan, de itt van ez a kis ablak ahova lehet írni, hogy: "Mi jár a fejedben?"
Ez egy olyan kérdés, amire én szerintem normálisan kell válaszolni, vagy épp normális dolgokat kell kiírni.
Gondoljunk bele, a mai napon több mint 100 000 ember használja unaloműzésre a facebook-ot.
Ezzel nem lehet vitatkozni, hiszen belépünk az oldalunkra és elárasztja az egész falat a sületlen, semmitmondó, like-olni való értelmetlen dolog.
Néhány példa: "Like, ha szeretsz, Olvasd el a következő idézetet, ha igaz rád like-old, Oszd meg te is, mert ha nem, akkor a holnapi napod balszerencsés lesz"
Erre csak annyit mondok: - Na ne bassza már!
Nehogy már egy kiírás meghatározza az én holnapi napomat, vagy egy like könnyítsen egy ismerős lelki állapotán.
EZ HÜLYESÉG! Nyilván az értelmes ember tudja azt, hogy őt ki szereti és nem egy like fogja eldönteni, mert a másik oldalról az is visszaüthet, hogy csomóan unalomból like-olnak.
A másik dolog ami kegyetlenül felidegesít, az nem más, mint az agyonvert állatokról, vagy bántalmazott gyerekekről feltöltött képek. Miért kell ezzel szennyezni és terhelni a facebook-ot? Pontosan ezek miatt a spam-eknek nevezett szennyeknek köszönhető a facebook romlása pl: kilép magától, lefagy, chat nem működik. A sok barom állat csak kiposztolja és megosztja a szarságokat és hülyeségeket. Mi pedig szegény értelmesek csak nézzük, vagy ha nem bírjuk idegekkel rácsapunk a klaviatúrára és töröljük ezeket az aberált személyeket.
A harmadik dolog, ami talán a legjobban felidegesít, hogy az emberek elfelejtettek írni. Folyamatosan hangulatjeleket küldenek, rövidítenek és hosszá járulnak anyanyelvünk romlásához(és ha tovább folytatódik, akkor halálához is).Képzeljük el, hogy mindenki rövidítve beszél.Már manapság is a sok fiatal segg pl a "nem tudom"-ot így mondja: nemtom, vagy a kedvenc "hagyjál már" = haggyá má'
És akinek van egy kis esze valóban kiakad ezen és joggal.
Na a viszont látásra, olvasásra.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://amondomegmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr804615667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása