Az élet

2012.07.01. 16:11

Kinyitod a szemed, meglátod a világot, meglátod a szeretteidet. Lassan rájössz, hogy élsz. Megismered a családtagjaidat, magát a szeretetet. Becsukod a szemed. Álomba szenderülsz. Az élet szép.

Óvodába jársz. Az első társadalmi élményeidet megszerzed. Körbevesznek a barátok, megtanulod mi az a barátság. Körbevesznek az ellenségek, megtanulod mi az a konfliktus. Élvezed a játékokat, élvezed a társaid jelenlétét, szereted, hogy gyerekek vesznek körül. Lefektetnek az oviba, becsukod a szemed, elalszol. Az élet szép.

Félelem vesz körül. Az ismeretlentől való félelem. Rájössz, hogy búcsút kell intened az óvodától, hogy továbbhaladj az életben. Üdvözölnöd kell az iskolát. Belépsz az iskola kapuján. Új barátokat szerzel. Megtanulod a betűket, megtanulsz írni, megtanulsz számolni. Megtanulod az alapokat. Megismered a tisztelet fogalmát. Megtapasztalod a szerelem örömét. Rájössz, hogy egy lány kezét megérinteni jó érzés. Azt hiszed az általános iskola pokoljárás. Hazamész, megtanulsz, elalszol. Az élet szép.

Az iskola padban ébredsz. Ráeszmélsz, hogy 15 éves vagy. Rájössz, hogy tinédzser lettél. Egy újabb élet az életeden belül. Próbálsz más lenni mint mások. Fáj a különbözőség. Tanulsz, barátokkal vagy, tanulsz, bulizol, tanulsz, a tanárral feleselsz, tanulsz, megkóstolod a tinédzser szerelmet. Azt hiszed ez örökké tart. Szakítasz. A szíved kiszakad, csalódtál az egész világban. Meg akarsz halni. Soha többé szerelem – mondod te. Fáj az élet. Azt hiszed, hogy mindez örökérvényű fájdalom. Rájössz, hogy a boldogság csak egy pillanat, majd továbblépsz. A tanári kar előtt ülsz. Kétségbe vagy esve, félsz. 1 nap múlva fogod a kezedben érettségi bizonyítványt. Kikapcsolsz, bulizol, örülsz az életnek, a fiatalságnak. Lefekszel az ágyadba. Elalszol. Az élet szép.

Felkelsz. Gyenge vagy. Belenézel a tükörbe. Az arcod ráncos, a hajad ősz. A lakásodat elönti a némaság. Leülsz a kanapédra. A szemeid könnyeznek. Az élet szép, de rövid. 

A bejegyzés trackback címe:

https://amondomegmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr334622324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása