Az udvarlás a mai világban olyan ereklye, mint a latin nyelv: halott, de azért mégis tudjuk, hogy a vulpes rókát jelent. 

Miért is halott az udvarlás? 
Erre egyszerűen válaszolok: elfajzott a világ. Ha ma létezik is udvarlás, akkor az egyenlő a "rámászok a diszkóban és felviszem a szobámba"-effektussal (tisztelet a kivételeknek, hál'isten vannak). 
A minap láttam egy buliposztert, felháborítónak tartom a tartalmát. Ez az emberi erkölcs kifordítása, és a népek zabálják. Miért? Neveltetés kérdése? Igen, neveltetés kérdése, részben. Az rendben van, hogy nem kötik meg a gyerek kezét, és nem vágják be a lépcső alatti szobába azzal az indokkal, hogy egy nap varázsló lesz belőled, kisfiam. DE, amikor elengedi anyuci és apuci a gyöngyszemét egy olyan buliba, ahova drogosok és mindenféle erkölcstelen fekete lyukak járnak, akkor szeretném megérteni a szülői döntés okát. 

Apropó a poszter felháborító része: 

   

 

 

 

 

 

 

Világ kifordult önmagából, ez tény, de ennyire...!?
Ha piros, akkor te vagy anyuci\apuci tüneménye, és nem nyúlhat hozzád senki, mert anyuciék megtiltották, de azért belefér 1-2 tapi. 
Ha sárga, akkor te egy kis ribanc vagy, 4-5 kalandban benne vagy, de min. 10 perc, max. 11 egy menet. 
Ha zöld, akkor te vagy a legnagyobb ribanc, végigmész mindenkin, utána meg a közösségi oldalon önsajnáltatva nyíltan magadba borulsz, és megfogadod, hogy jövő szombaton nem iszol, nem mész át senkin, de aztán mégis. 

Nyersen lefordítva valami ilyesmit jelenthetnek ezek a színek. 
Az udvarlás csak itt-ott jelenik meg ilyen helyeken, becsülöm azokat, akik még élnek vele. 
Egy éjszakás kalandok mindig voltak, és lesznek is, de nem bírom hangsúlyozni ez a poszter provokatív (számomra legalábbis), és mennyi ilyen van még...Tartsátok meg az önméltóságotokat, ha meg nem tudjátok mi az, akkor googlezzatok rá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://amondomegmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr904504099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ichigofanatic 2012.07.02. 14:22:08

Nagyon jó és lényegre rámutató bejegyzés! :)
süti beállítások módosítása